Český souboj na Turnaji mistryň ovládla Plíšková. Výhra nad Kvitovou ji posunula do semifinále

25. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: ČTK

Tenistka Karolína Plíšková zvládla lépe český duel na Turnaji mistryň a postoupila do semifinále. Pro Petru Kvitovou po prohře 3:6, 4:6 turnaj v Singapuru skončil. O druhé postupující se rozhodne v utkání mezi Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Dánkou Caroline Wozniackou.

Soupeřka Plíškové v semifinále bude známa až v pátek. Z Červené skupiny mají šanci postoupit všechny čtyři hráčky – Sloane Stephensová z USA, Němka Angelique Kerberová, Nizozemka Kiki Bertensová i Japonka Naomi Ósakaová.

Nemůžu mít větší radost. Vždycky mě (Kvitová) předtím na turnajích porazila, ale cítila jsem šanci. Všechno šlo dobře a jsem ráda, že jsem znovu v semifinále,” řekla Plíšková na kurtu. “Je to ještě daleko, na trofej nemyslím,” doplnila.

Kvitová vyhrála první výměnu utkání, ale jinak vstoupila do zápasu nervózněji. Chybovala a ve druhé hře darovala Plíškové podání třemi dvojchybami. Plíšková naopak hrála soustředěně, nikam se nehnala a držela míč ve hře.

Po deseti minutách Plíšková vedla 4:0 a 40:0 při svém podání. Až pak se Kvitová zvedla, snížila na 2:4 a najednou se hrálo vyrovnaně. “Buď disciplinovanější než ona,” nabádala Plíškovou trenérka Rennae Stubbsová a Plíšková její rady dodržela. Po patnácté nevynucené chybě Kvitové se radovala ze zisku prvního setu.

Pro Kvitovou po dvou předešlých prohrách ve skupině znamenala ztráta setu s Plíškovou konec nadějí na postup do semifinále. Viditelně se uvolnila, dovolovala si odvážnější údery a ve druhé sadě vedla 3:0 a 4:2. Vysoký standard Plíškové ale hru otočil, Kvitová znovu chybovala a Plíšková získala i druhý set.

V závěru vyhrála dvanáct ze čtrnácti výměn a využila druhý mečbol. Po třech porážkách porazila Kvitovou na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Šestadvacetiletá Plíšková je na Turnaji mistryň potřetí za sebou a stejně jako loni postoupila do semifinále. Vítězka z roku 2011 Kvitová hrála Masters pošesté v kariéře a potřetí pro ni turnaj skončil už po skupině.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme