Čeští florbalisté postoupili do semifinále mistrovství světa! Dánsko porazili 10:1

6. prosince 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Florbal.cz (Twitter)

Čeští florbalisté zvítězili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Praze nad Dánskem bez potíží 10:1 a v boji o finále je čeká v sobotu od 16:00 vítěz duelu mezi favorizovaným Finskem a Německem. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci k tomu přispěl kapitán Matěj Jendrišák.

Duel v O2 areně sledovalo 5073 diváků a padl při něm celkový rekord v návštěvnosti na jednom šampionátu. Organizátory oficiálně stanovený rekordní počet 104 406 fanoušků z Göteborgu z roku 2014 posunul turnaj v Praze už na 106 694 příznivců.

Český tým nastoupil stejně jako v úterý proti Švýcarsku v brance se Součkem, který si připsal třetí start ze čtyř utkání na turnaji. Od začátku měl favorit jasnou převahu, kterou brzy zúročil.

V páté minutě jako první překonal Mikea Trolleho střelou od levého mantinelu Rýpar a hned za 14 sekund po přihrávce kapitána Jendrišáka zvýšil první trefou na turnaji Šebek. Při Suchánkově vyloučení se domácí výběr bez problému ubránil, ale v 11. minutě prostřelil Součka Glass. Za 139 sekund vrátil Čechům dvoubrankový náskok Dóža.

Pátý tým minulého šampionátu z roku 2016 z Rigy v druhém dějství už nestačil odolávat. Ve 24. minutě se prosadil z dorážky po Němečkově střele Jendrišák. Za 133 sekund našel Curney zpoza branky Kisugiteho, který se na premiérovém MS radoval z premiérového bodu.

V polovině utkání se trefil z půlky další obránce Veltšmíd a v závěru druhé části se znovu prosadil přesnou střelou nad levou ruku dánského gólmana Jendrišák, který pak ve 44. minutě při Odfeldtově vyloučení i za přispění nešťastné teče Kobberupa dovršil hattrick.

V 51. minutě po Rýparově asistenci zamířil do odkryté branky Delong a trefil se tak i ve čtvrtém utkání na premiérovém MS. Vylepšil tak svou bilanci na osm gólů a jen dva jej dělí od vyrovnání českého rekordu na jednom šampionátu, který drží z roku 2004 Radim Cepek. Osmou výhru z osmi vzájemných soubojů s Dány v historii zpečetil ještě dorážkou 33 sekund před koncem bek Němeček.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme