Chlapec ujel tisíc kilometrů schovaný pod návěsem kamionu

2. října 2020·Zprávy·ČTK

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock.com)

Asi 1000 kilometrů ujel šestnáctiletý chlapec, schovaný pod návěsem kamionu. Pod návěs vlezl ještě v Srbsku a vystoupil až na parkovišti u Radomi v centrální části Polska, uvedl zpravodajský server Onet. Na parkovišti jeden z místních obyvatel koupil chlapci kávu - a zavolal policii. Radom leží asi 100 kilometrů jižně od Varšavy.

Polsky neumí, anglicky hovoří špatně. Nemá žádné doklady,” uvedl Wlodzimierz Czapla z radomské policie o cestovateli, který je nejspíše z Maroka. “Prohlásil, že do Polska přijel schovaný pod přívěsem kamionu, kam se schoval ještě v Srbsku. Cesta podle něj trvala dva dny. Protože chlapec vymrzl a stěžoval si na bolest v rukou a nohou, na místo jsme přivolali sanitku. V nemocnici jej prohlédl lékař a shledal, že hospitalizace není nutná,” dodal policista.

Vzhledem k tomu, že chlapec překročil hranice nelegálně, policie jej předá pohraniční stráži, která podnikne další kroky.

Česká vláda tento měsíc schválila, že v rámci dvou darů poskytne bezmála 100 milionů korun na společný migrační projekt zemí visegrádské čtyřky (ČR, Slovensko, Maďarsko, Polsko) a Německa, který má pomoci Maroku jako zdrojové a tranzitní zemi nelegální migrace.

Zprávy - další články

Doporučujeme