Chlapeček se narodil na zastávce! Tatínka porodem provedla operátorka

11. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Patricia Sedláčková. Zdroj: ZZS SČK

Příchod miminka na svět si občas najde ten neméně vhodný čas. Vyprávět by o tom mohli rodiče ze Středních Čech, kteří se vlivem okolností nestihli dostat včas do nemocnice. S rodící ženou byla jen její maminka a otec miminka. Ty porodem provedla na dálku operátorka krizové linky.

Když nastávající otec v neděli kolem poledne vezl svou rodící partnerku a její maminku do porodnice, zjistil po cestě, že už to zřejmě nestihnou. Zastavil proto na autobusové zastávce v Zásmukách, kde chtěli všichni tři počkat na sanitku z Kostelce a přivolané lékaře z Kolína.

Porod však již nešlo zastavit a nezbylo proto než konat s pomocí operátorky, se kterou hovořil otec rodícího se dítěte. Na druhém konci telefonní linky byla právě Patricia Sedláčková, která už měla čtyři úspěšné telefonicky asistované porody za sebou. Všechno se prý seběhlo velmi rychle.

“Během několika výdechů bylo miminko venku. Okamžitě jsme spolu s volajícími zajistili tepelný komfort novorozence,” svěřila se Sedláčková Týdeníku policie. Za další dvě minuty již k ženě i novorozenému chlapci dorazila odborná pomoc.

“Když jsem v telefonu uslyšela pláč miminka, ulevilo se mi a vezla jsem se na vlně štěstí a radosti, kterou jsme v tu chvíli cítili stejně – volající i my, operátoři,” svěřila se Sedláčková. Ta si prý ke svým sobotním narozeninám nemohla přát lepší dárek.

Zprávy - další články

Doporučujeme