Uprchlík chtěl do Británie, skončil však v Liberci: Vlezl si do špatného kamionu

14. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

V pondělí 10. prosince se pracovníci vykládající zboží z kamionu u jedné z firem v Liberci nestačili divit. Mezi nákladem totiž objevili i napěchovaného cizince, který v nákladovém prostoru strávil téměř 4 dny. Jeho cílem bylo dostat se do Velké Británie. Muž nakonec v České republice požádal o azyl a byl převezen do Přijímacího střediska pro azylanty.

Cizinec se do kamionu mířícího do Liberce dostal na belgickém parkovišti. Muž byl na místě spolu se skupinou svých spolucestujících, po namáhavé cestě však na chvíli usnul. Když se probudil, jeho skupina již byla pryč. Zůstal tak sám a nevěděl, jak pokračovat.

Na parkovišti si všiml kamionu, jehož řidič si právě dopřával bezpečnostní přestávku. Cizinec doufal, že nákladní vůz míří na britské ostrovy. Napasoval se tedy mezi náklad. Ve vzpřímené pozici ve stoje s velmi omezenými možnostmi pohybu v něm strávil téměř čtyři dny.

Když kamion dorazil do cíle a na parkovišti se skupina pracovníků jala vyložit náklad, brzy pochopil, že je někde docela jinde. Pracovníci informovali policii a ta brzy dorazila na místo. Cizince bez dokladů a finanční hotovosti si převzali a zajistili mu lékařské vyšetření v nemocnici.

Muž později požádal o poskytnutí mezinárodní ochrany formou azylu v České republice. Po vyřízení patřičné administrativy byl tedy převezen do přijímacího střediska. O udělení azylu bude teprve rozhodnuto.

Zprávy - další články

Doporučujeme