Co se stalo s malou Maddie? Scotland Yard věří téhle teorii

26. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Maddie McCann je v současnosti zřejmě nejhledanějším pohřešovaným dítětem světa, a to i přesto, že od jejího zmizení uplynulo již více než 11 let. Nyní se zdá, že má Scotland Yard konečně novou stopu. Z nepřeberného množství teorií totiž v popředí měla zbýt jediná.

Holčička původem z Anglie Madeleine McCann zmizela během dovolené v Portugalsku, když jí byly necelé čtyři roky. Od 3. května 2007 do dnešního dne ji už nikdo nespatřil a nalezeno nebylo ani mnoho stop, které by naznačovaly, co se s dítětem stalo.

Maddie zmizela pozdě večer z apartmánu v resortu Praia da Luz v Algarve, zatímco její rodiče večeřeli s přáteli asi 50 metrů od apartmánu. Holčička spala v pokoji se svými mladšími sourozenci, dvojčaty (dnes 12). Každou půlhodinu se šel někdo z dospělých na děti podívat. Pak se ovšem zapovídali a po dobu jedné hodiny v pokoji nikdo z nich nebyl.

Naposledy byla Maddie spatřena při kontrole dětí ve 21:00. Když se rodiče k dětem vrátili kolem 22:00, čekalo je již děsivé zjištění, že jejich dcera v postýlce není. Dvojčatům se přitom nic nestalo a spala nerušeně dál.

Nastalo zběsilé pátrání. Vyděšení rodiče okamžitě zalarmovali policii, vyšetřování však ani po více než 10 letech výsledky nepřineslo. O výkupné se nikdo nepřihlásil, nenašlo se ani tělo.

Na stole byla teorie o únosu se sexuálním motivem, o obchodu s dětmi či vloupání s tragickým koncem a vyšetřovatelé dokonce podezřívali i samotné rodiče. Ti prý měli po zavinění fatální nehody ututlat dceřinu smrt a raději předstírat její zmizení. Nyní se však jako nejpravděpodobnější scénář jeví ten nejjednodušší.

Tříletá Maddie se měla vypravit hledat své rodiče. Z apartmá podle této verze odešla sama na vlastní pěst. V noci však mohl maličké dítě snadno přehlédnout a srazit nějaký nepozorný nebo opilý řidič. Viník pak, aby zahladil stopy po svém zločinu, odvezl její tělo někam daleko z dohledu.

Zprávy - další články

Doporučujeme