ČT pod palbou kritiky! Odvysílala pořad, ve kterém lesbický pár vychovává dítě

14. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Aliance pro rodinu zaslala generálnímu řediteli České televize otevřený dopis, ve kterém upozorňuje na pochybení programu ČT :D, jenž je určený pro děti. Alianci se nelíbí, že stanice odvysílala epizodu animovaného seriálu Doktorka Plyšáková, ve které dítě vychovával lesbický pár.

Dne 2. 1. 2019 Česká televize – “Déčko” odvysílala 22. díl této série, který se v originále jmenuje “The Emergency Plan”. V tomto díle jsou ústředními postavami dvě ženy se dvěma dětmi a označují se za rodinu. Jelikož jde o pár lesbický, považujeme v celém kontextu vysílání výše zmíněného dílu za pobuřující,” stojí v úvodu otevřeného dopisu, který aliance zaslala nejen vedení veřejnoprávní České televize, ale také Radě České televize a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Aliance má za to, že televize porušila svůj kodex známý jako Kodex České televize. V něm se ve zkratce píše, že televize v komerční části programu, který je bezprostředně blízko pořadu pro děti, neodvysílá takový obsah, který by mohl nepříznivě narušit jejich vývoj nebo v nich vyvolal pocity méněcennosti. Společnosti se proto nezdá, že by závadný obsah logicky neměla televize pouštět dětskému publiku ani během dětských pořadů.

Je objektivním faktem, že homosexuální páry, které společně vychovávají děti, v naší společnosti již existují. Je však nevhodné tuto objektivní realitu, provázenou velmi složitými procesy, včetně vnímání většinové společnosti, prezentovat malým dětem, které ještě nemají schopnost kritického myšlení a jen přebírají předkládané vzory,” píše v dopise Jana Jochová Trlicová, předsedkyně Aliance pro rodinu.

Aliance doufá, že se veřejnoprávní televize bude politickému boji ohledně manželství věnovat nestranně a že nebude indoktrinovat české děti prostřednictvím zahraničních pohádek.

Seriál Doktorka Plyšáková je od Disney Channel a ukazuje malým dětem, jak se starat o své zdraví, hygienu a jak pečovat o své blízké.

Zprávy - další články

Doporučujeme