Čtyři mrtví při srážce auta s vlakem v Černožicích na Hradecku

14. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Týdeník Policie

Při srážce osobního auta s vlakem na železničním přejezdu v Černožicích na Královéhradecku zemřeli v neděli čtyři lidé. Dva dospělí a dvě děti. Nehoda se stala na přejezdu se světelnou signalizací před 15:00. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. Podle údajů Českých drah se s autem srazil spěšný vlak z Trutnova, který měl příjezd do Hradce Králové v 14:57.

Vlak se s autem srazil na přejezdu v Hradecké ulici, který je nedaleko železniční zastávky. “Vlak osobní auto tlačil přibližně 300 metrů,” řekla Ježková. Lidé v autě podle ní zemřeli na místě nehody. Auto vlak zcela zdemoloval.

Provoz na železniční trati byl zastaven. České dráhy pro dopravu v úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří zajistily náhradní autobusovou dopravu. Spěšný vlak Černá hora z Hradce Králové do Trutnova byl odřeknut.

Ve vlaku cestovalo asi 60 lidí. Hasiči na místo nehody vyslali evakuační autobus, který cestující z vlaku odvezl do Hradce Králové. “Na místě jsou hasiči z Jaroměře a drážní hasiči Správy železniční dopravní cesty,” řekla ČTK mluvčí hasičů Martina Götzová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme