Čtyřletého jorkšíra přivezli na veterinu utratit: Důvodu se ani nechce věřit!

23. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / OZ Trenčianske Labky

Ani ne čtyřletého jorkšíra přivezl muž na veterinu, aby ho utratili. Protože bylo zvíře zdravé, zvěrolékař to naštěstí odmítl udělat. Pejsek se dostal do rukou sdružení na pomoc zvířatům a v současnosti má dobře nakročeno v adopci milujícími chovateli. Jeho příběh vás dostane.

Bezmála čtyřletého jorkšírského teriéra přivezl 21. května na veterinu muž, který netušil, jak je zvíře staré, jak se jmenuje a neznal ani žádné detaily jeho zdravotního stavu. Jediné, co po zvěrolékaři požadoval, bylo utracení. To zaměstnanci kliniky odmítli a nařídili muži, aby kontaktoval sdružení na pomoc zvířatům v nouzi. Pes tak skončil v péči OZ Trenčianske Labky.

Zaměstnancům se nakonec podařilo najít původní majitele. Proč odevzdali psa svému příbuznému, aby ho odvezl utratit? Nad tím vám zůstane rozum stát. Pejsek byl dva dny před tím napaden jinými psy a zřejmě utrpěl nějaká zranění, protože měl nateklý jeden kloub. K veterináři ho však nikdo nevzal a nikdo ho neprohlédl.

Den po napadení si na psa celou vahou lehlo dítě a rozbolavělý pes se po něm ohnal. Nedošlo prý ani k pokousání. Pes jen reagoval na bolest, kterou mu dítě způsobilo, a tak dal najevo nevoli. S dětmi byl celý svůj život a nikdy před tím nedal ani vzdáleně najevo, že by jim snad chtěl ublížit.

Nicméně majitelka psa se na základě událostí rozhodla, že pes musí být utracen. Předala ho proto příbuznému a dala mu patřičné instrukce, jak se zvířetem naložit.

V průběhu zjišťování všech okolností vyšlo najevo, že rodina má ještě jednoho psa, sedmiletého jorkšíra. Ani o toho už prý nemá zájem. Nový domov tak najednou nehledalo jedno zvíře, ale dvě. Pejsci jsou prý aktivní a bez známek agrese.

Sdružení se rozhodlo sdílet tento neuvěřitelný příběh a ten rychle zaujal velké množství lidí. Více než 3 300 lidí ho v posledních dnech sdílelo a ošetřovatelům se tak dostalo hned několika nabídek na ubytování bezprizorných pejsků.

 

Zdroj: Facebook / OZ Trenčianske Labky

 

AKTUALIZACIA: DAKUJEME ZA ZDIELANIE A MNOZSTVO PONUK NA POMOC. VYBERAME TU NAJLEPSIU. :)Tento takmer 4-ročný york bol…

Zveřejnil(a) OZ Trenčianske Labky dne 22. květen 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme