Dejte svým dětem zarážky na dveře, varují rodiče: Může jim zachránit život

7. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Katie Cornelis

Americké matky se ve světle desítek masakrů na školách pokouší ochránit své děti prostou zarážkou na dveře. Rodiče varují, že by si ji měl pořídit úplně každý. V případě, že se dostanete do krizové situace, pomůže vám zabarikádovat se v místnosti.

Každý, kdo občas sleduje média si musel povšimnout, že letošní množství útoků střelnou zbraní na školách ve Spojených státech je skutečně hrozivé. Jen do dnešního dne jich proběhlo již 43 a to jsme teprve na začátku srpna. Podle deníku The Washington Post dokonce učitelé, studenti a ostatní školní zaměstnanci předstihli v počtu obětí i profesionální vojáky, a to včetně těch, kteří nepadli v boji.

Podobné informace jsou skutečně děsivé. Objevily se teorie, že by se měli učitelé na školách vyzbrojit, aby mohli útočníka zlikvidovat. Některé extrémní hlasy dokonce volají po vyzbrojování studentů. Mezi matkami se však rozmohl jeden jednoduchý trik, který doufají, že by jejich děti mohl v případě krize ochránit.

Není jím nic jiného, než zarážka na dveře. Vedle nejrůznějších typů střelných zbraní se to zdá až podezřele nevinné. Matky však vychází z rady bezpečnostního experta, který moc dobře ví, o čem mluví.

Pokud se totiž v místnosti zamknete, střelec může bez problému vystřelit zámek. Zarážka do dveří pak znemožní nebo zpomalí jeho vstup do místnosti a může vám získat alespoň trochu času. Nakonec ale nejde jen o případ střelby. Zarazit dveře se může hodit v jakékoli krizové situaci a nejednou už k něčemu podobnému došlo i u nás.

“Po masakru na škole Sandy Hook jsem dala oběma mým neteřím do batohu malé zarážky a dveře. Opravdu to bolelo, když jsem jim je dala, a nechtěla jsem je vyděsit, ale bylo to z lásky a ony tomu rozuměly. Ve světle poslední střelby jsem se o to chtěla podělit se všemi rodiči… a KÝMKOLI jiným, když na to přijde… aby si jednu pořídili (já vždycky svou nosím v kabelce). Jasně, je malá, ale může to být velká pomoc při snaze udržet se v bezpečí a zabarikádovat se v místnosti. Když střelec vystřelí zámek, pořád udrží dveře zavřené a může vám získat trochu času. Je mi opravdu smutno, že to musím sdílet, ale bezpečnostní expert se se mnou podělil o tenhle tip, tak jsem to chtěla předat dál. Modlím se, aby to nikdo nemusel nikdy použít,” napsala Katie Cornelis.

After the Sandy Hook shooting, I gave both my nieces this little door stop to always keep in their backpacks. It truly…

Zveřejnil(a) Katie Cornelis dne Čtvrtek 15. únor 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme