Děsivá dohra tragédie v zábavním parku: Manžel vše viděl a nemohl pomoci, ze šoku přestal mluvit

27. října 2016·Zprávy·Redakce

Veřejnost v Austrálii je stále zděšena z tragédie v zábavním parku, při které zahynuli čtyři lidé. A místní média mezitím odhalují děsivé skutečnosti kolem celého případu v Gold Coast.

Nehoda se stala v úterý v Dreamworld parku na vodní atrakci, kterou na raftu sjížděla šestice lidí včetně dvou dětí. Podle vyšetřování se údajně stalo, že když raft po kolejnici dojížděl do cíle, tak narazil na raft čekající na další zájemce, a překlopil se. Dva lidi tak v podstatě rozmačkal a další dva se utopili ve vodě pod raftem. Dvěma dětem se podařilo z bezpečnostních pásů vyprostit.

Manželé se dětmi rozdělili do dvou raftů, maminka nepřežila

 

Zájemci o atrakci tak v podstatě z blízké vzdálenosti pozorovali, jak čtyři lidé umírají a nemohli s tím nic dělat. Byli mezi nimi i manželé obou žen, kteří se k raftu snažili dostat. Ale marně. Zachránili jen své děti, které v šoku děsivě křičely a plakaly. Nechybělo přitom málo a rodinná tragédie mohla být ještě horší, ale manželé Lowovi se těsně před vstupem do atrakce se svými dětmi rozdělili do dvou různých raftů. 

Vedle 42leté Cindy Lowové zahynuli Kate Goodchildová (32), její bratr Luke (35), a jeho partner Roozi Araghi (38). Přežili 10letý Kieran Low a 12letá Ebony Goodchildová.  Její otec David byl mezi lidmi, kteří stáli ve frontě na další raft a viděli, jak nehoda raftu ničí čtyři lidské životy. Místo zábavy s rodinou se teď musí připravit na tři pohřby svých příbuzných. Dodnes je v takovém šoku, že úplně přestal mluvit.    

Celý incident stále vyšetřuje policie, na místě je údajně až 30 detektivů a inspektorů. Zábavní park Dreamworld funguje v australském Gold Coast od 80. let, samotná vodní atrakce s rafty byla zprovozněna roku 1986. Už v minulých letech se ovšem objevilo několik menších nehod. 

FOTO: Daily Mail

Zprávy - další články

Doporučujeme