To je šikula! Chlapeček se připoutal, z nehody autobusu tak vyvázl bez zranění

11. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Aktuální počasí nepůsobí problémy jen řidičům osobních aut, ale i profesionálním autobusákům. Své o tom ví řidička autobusu, která jela ve středu kolem 13:30 na směrem na Velké Chvojno na Ústecku. Na první pohled děsivá nehoda se však jako zázrakem obešla bez zranění - jediný pasažér, malý chlapeček, totiž poslechl radu své maminky a jako obvykle se připoutal. 

Malý chlapec, který se shodou okolností stal účastníkem dopravní nehody autobusu na Ústecku, by mohl působit za vzor mnohým z nás. Podobně zodpovědné chování, jaké je mu vlastní, totiž neprojevuje ani leckterý dospělý.

Ve středu kolem půl druhé odpoledne seděl školák jako jediný pasažér v autobuse jedoucím po silnici na Velké Chvojno a Žďár. Kousek před křižovatkou však řidička dostala na sněhu smyk a při průjezdu zatáčkou vyjela s autobusem mimo silnici. Tam se vozidlo svalilo na bok do potoka a zůstalo zaklíněné o strom.

Chlapeček naštěstí neutrpěl žádné zranění, protože poslechl rady své matky. Ta mu vštěpovala, aby se v autobusu pokaždé připoutal. Školák sedící v zadní části vozu na pravé straně by jinak vypadl rozbitým oknem do ledového potoka, takto však zůstal bezpečně na místě. Ještě před příjezdem policie byl schopný z havarovaného vozu vyjít po svých.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme