Děti, co umučily plameňáka, šokovaly Česko. Reakce rodiče malého agresora vás teprve překvapí

12. března 2017·Zprávy·Redakce

Otřesný případ z jihlavské zoo šokoval Česko nejen brutalitou dětí, ale i věkem. Tři chlapci ve věku 5, 6 a 8 let v pátek ve výběhu plameňáků ukamenovali a ukopali nebohé zvíře, druhé těžce zranili. Do výběhu se dostali zadním vchodem. Případ už řeší policie. Okolnosti případu jsou ovšem velmi zarážející, konkrétně pak reakce jednoho rodiče.

Tři chlapci zabili v jihlavské zoologické zahradě v pátek plameňáka, když po něm házeli klacky a kameny. Druhého ptáka zranili. Kdyby útočníky nevyrušil elektrikář, který ve vedlejším výběhu opravoval elektroinstalaci, kdoví, jak by to dopadlo i se druhým zvířetem. „Když slyšel, že se plameňáci plaší, běžel tam. Ti kluci se dali na útěk, a ještě na něj dělali sprosté posunky,“ cituje Blesk.cz zoologa zahrady Jana Vašáka.

Chlapcům se podařilo ze zahrady utéct, ale v centru Jihlavy je chytili městští strážníci, natočily je totiž městské kamery policie. Policie zahájila trestní řízení. Týká se přečinů poškozování cizí věci a týrání zvířat. „Zahájili jsme vyšetřování. Co bude následovat, zatím nemůžeme předjímat i vzhledem k tomu, že trestní odpovědnost je od 15 let,” řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jaký trest chlapce čeká, tak zatím není jasné. Cena umučeného plameňáka se podle zoo pohybuje v řádech desítek tisíc.

Blesk.cz také upozornil na zvláštní reakci jednoho z rodičů, který si pro malého agresora došel na policii. Na otázku na věk dítěte měl prý odpovědět: „Jak mám vědět, kolik je mu, mám šest dětí, kdo si to má pamatovat.“

Zprávy - další články

Doporučujeme