Děti na zahradě školky vyhrabaly lidské ostatky. Policisté zjistili, že v místě býval hřbitov

15. září 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Policie ČR

Na zahradě mateřské školy v obci Pchery na Kladensku vyhrabala skupina dětí z hlíny lidské ostatky. Děti nalezly lidskou lebku a další kost. Policisté, kteří byli na místo přivoláni, následně zjistili, že v místě zahrady se v minulosti nacházel obecní hřbitov.

Ve čtvrtek 12. září krátce před polednem učinilo několik dětí předškolního věku zvláštní nález. Pod vzrostlým keřem na zahradě mateřské školy v obci Pchery na Kladensku se jim z hlíny podařilo vyhrabat lidské kosterní pozůstatky. Jednalo se o část lebky a jednu další kost.

Učitelky na místo přivolaly policejní hlídku, která zjistila, že se na místě zahrady dříve nacházel hřbitov náležící ke kostelu sv. Štěpána. Hřbitov byl zrušen a ostatky měly být převezeny, k tomu však zjevně nedošlo.

“Na místo byl přivolán kriminalistický technik, který celou věc zadokumentoval a následně nález, stávající z horní části lebky a kosti dlouhé cca 7 cm, odvezl k odbornému zkoumání,” uvedla tisková mluvčí Policie ČR Michaela Nováková na stránkách policie.

Zprávy - další články

Doporučujeme