Dívka, která dala facku učiteli, dostala trest! Jak škola incident vyřešila?

17. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (zschlum.cz)

Dívka ze základní školy, která dala facku učiteli, byla potrestána trojkou z chování. Podle ředitelky školy si žákyně chtěla svým jednáním upevnit důležitou pozici mezi spolužáky. Informoval o tom server TN.cz.

Incident se odehrál v polovině května letošního roku na základní škole v Bílině. “Zaťukala mu na rameno a vrazila mu facku a utekla. Děti ze šesté třídy se domlouvaly. Ona ta holčička šla do kabinetu a okolo kabinetu stálo víc dětí,” popsal napadení učitele svědek události v květnu pro TV Nova.

Ředitelka školy Barbora Schneiderová na oficiálních stránkách školy chování žákyně odsoudila a uvedla, že se případem bude zabývat policie i sociálka. “Jedná se o naprosté překročení hranic slušného chování,” napsala.

Dívka si podle ředitelky chtěla upevnit postavení před spolužáky, kteří jí nevěřili, že by byla schopná udeřit učitele. “Potřebovala si nějakým způsobem udržet pozici ve třídě, vedoucí pozici, tak to dokonala, protože děti jí nevěřily, že to udělá,” zdůvodnila pro server TN.cz chování žákyně Schneiderová, jež také potvrdila, že dívce byla udělena ředitelská důtka a dostane trojku z chování.

Napadený učitel na žákyni podal trestní oznámení, škola poslala zprávu na Okresní státní zastupitelství v Teplicích a na sociálku, která už začala jednat s matkou dívky.

Zprávy - další články

Doporučujeme