Dívka, kterou »kamarádka« strčila z mostu trpí panickými záchvaty

14. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Šestnáctiletá Jordan Holgerson promluvila o tom, co si pamatuje ze svého hrozivého pádu. Když se šla s přáteli koupat, jedna z jejích kamarádek ji do vody strčila z mostu 18 metrů nad hladinou. Jordan skončila s pěti zlomenými žebry, propíchnutou plící a mnoha dalšími zraněními. Ze svého pádu si prý pamatuje úplně všechno, na kamarádku se ale prý nezlobí. Naopak její rodina nyní zvažuje žalobu. 

K neštěstí došlo na mostě Moulton Falls nad řekou Lewis ve státě Washington v USA. Jedna americká školačka z něj původně v žertu shodila druhou, ta však skončila ve vážném stavu v nemocnici. Podle rodiny má zraněná dívka velké štěstí, že neskončila mrtvá nebo paralyzovaná.

“Mohla jsem umřít. V letu jsem skoro omdlela, ale při dopadu do vody jsem byla víc než při vědomí,”uvedla Jordan pro americkou televizní stanici KOIN. Naštěstí pro ni prý ihned po pádu někdo doplaval a pak už ji převezli do nemocnice. Dívka utrpěla vnitřní zranění, poranění jícnu, poranění průdušnice, pneumotorax, zlomila si pět žeber a propíchla plíci.

Z nemocnice ji propustili do domácí péče již ve čtvrtek večer, podle příbuzných však její stav není nijak dobrý. Vedle fyzických zranění se totiž objevují i psychické problémy. “Ztěžka dýchá, což vede k panickým záchvatům a způsobuje, že se jí ještě hůř dýchá. Opravdu trpí fyzicky i emočně,” popsala její teta Kristie Morgan pro Daily Mail.

“Jordan je opravdu nejsladší dívka na světě. Nezáleží na tom, jak se k ní kdo zachová, ona si vždy přeje, aby se tomu člověku dařilo. Nechce se kamarádce mstít. Ale podle mého názoru by její kamarádka potřebovala lekci,” myslí si Morgan. A sestra vážně zraněné dívky je stejného názoru – ta by na povedenou kamarádku nejraději podala žalobu.

Školačka Jordan se naštěstí ze svých zranění postupně zotavuje. Doma se o ni starají sestra a maminka Genelle. S příchodem teplého počasí se bohužel podobné případy jen množí – mladí lidé se mnohdy navzájem hecují a skáčou do vody z nebezpečných výšek, či se dokonce navzájem strkají. Nedávno podobný případ stál život českého mladíka (†24), který omylem dopadl na skálu na pláži na Mallorce.

Případ Jordan tak může posloužit jako varování pro všechny mladé lidi. Její pád přátelé zachytili na video a nyní koluje po internetu.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme