Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně vlezla krajta, odchytili ji strážníci

24. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na 24. července 2019 metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. Škrtič se dovnitř dostal patrně dveřmi do zahrady, zatím ale není jasné, odkud se vzal.

Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na středu metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. Škrtič se dovnitř dostal patrně dveřmi do zahrady, zatím ale není jasné, odkud se vzal. V tiskové zprávě to ve středu uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Muž se ženou se podle mluvčího probudili kolem druhé hodiny ráno a zjistili, že uvnitř bytu mají exoticky vyhlížejícího hada. “I se svým malým dítětem proto rychle odešli z domu a dočasné útočiště našli u sousedů,” uvedl mluvčí.

Procitli dnes kolem druhé hodiny ráno a v místnosti uviděli tuto krajtu královskou. Připlazila se otevřenými dveřmi ze…

Zveřejnil(a) Městská policie Brno, oficiální stránka dne Středa 24. července 2019

Ještě předtím ale stihli zavřít dveře do zahrady, jimiž se plaz do místnosti pravděpodobně dostal. Tím zabránili jeho úniku do volného prostoru za domem. Z bezpečí potom zavolali na tísňovou linku městské policie. Odchytový pracovník v bytě mladé rodiny našel přibližně metrovou krajtu královskou, chytil ji s použitím speciálních kleští a vaku.

“Škrtiče převezl služebním vozidlem a zprostředkoval jeho předání do záchranné stanice. Odkud se dospělý samec krajty na pozemek u řečkovického domu dostal, zatím není jasné,” uvedl mluvčí.

Ondřej Š. poté strážníkům poděkoval na oficiálních stránkách brněnské městské policie na Facebooku. “Obrovská pochvala Městské policii Brno, ve 3 ráno do 15 minut (!!) od zavolání dorazil strážník a krajtu odchytl. S celou rodinou děkujeme, dobrá práce!” napsal muž.

“Dobrý den, pane Š., a my děkujeme za opravdu precizní oznámení. Ne každý zachová takový klid a věcnost jako vy. Jsme rádi, že kolega z odchytové služby zanechal takový dobrý dojem. Hezké léto a už žádná nechtěná překvapení,” odpověděl zástupce městské policie.

Strážníci evidují během roku zpravidla pouze jednotlivé výjezdy k odchytům hadů. Většinou jsou to nejedovaté užovky, například užovka červená. Její kousnutí je pro člověka prakticky neškodné, ale svým výrazným zbarvením vzbuzuje tento had u mnoha lidí strach. Brněnští strážníci odchytávali krajtu i v roce 2010 před bystrckým obchodem. V letech 2011 a 2013 zajistily hlídky městské policie v Židenicích a ve středu Brna také hroznýše královské.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme