Do Horoměřic dorazil na setkání bývalých klientů H-Systému premiér Babiš

29. července 2018·Zprávy·Karolína Stránská

(CTK Photo/Vit Simanek)

Do Horoměřic u Prahy dorazil v neděli večer na setkání bývalých klientů zkrachovalého H-Systemu, členů bytového družstva Svatopluk premiér Andrej Babiš (ANO). Chce slyšet názory lidí na kauzu. Podle nedávného rozsudku Nejvyššího soudu se mají členové BD Svatopluk bydlící v Horoměřicích u Prahy do necelého měsíce vystěhovat ze svých bytů.

Bývalí klienti zkrachovalé společnosti H-System musejí podle verdiktu NS zveřejněného v úterý vyklidit do měsíce byty v osmi domech v Horoměřicích. S tím ostře nesouhlasí. Namítají, že na jiné bydlení nemají peníze. Týká se to asi 60 rodin, poškozených v kauze H-System je dohromady více než tisíc. Podle NS jsou nájemní smlouvy mezi družstvem a obyvateli bytů neplatné.

Na dnešním jednání se mají obyvatelé dotčených domů dozvědět informace o aktuální situaci. Babiš před začátkem jednání novinářům řekl, že ho zajímají názory lidí, zásadnější schůzka ho prý ale čeká v pondělí, kdy se má setkat se zástupci družstva i se správcem konkurzní podstaty Josefem Monsportem.

Zprávy - další články

Doporučujeme