Do Prahy se vrátí legenda rocku Ozzy Osbourne, předskakovat bude Johnny Depp!

6. listopadu 2017·Hudba·Redakce

Ozzy Osbourne

Padesát let vystupování oslaví také v Praze v příštím roce zpěvák Ozzy Osbourne. Na pražském letišti v Letňanech zahraje 13. června. Jako předkapela vystoupí Hollywood Vampires, kterou před dvěma lety zakládali třeba Alice Cooper či Johnny Depp. Oblíbený americký herec také na pražském koncertě spolu s Cooperem a Joem Perrym z Aerosmith vystoupí. ČTK to za pořadatele pražského koncertu sdělil Petr Novák.

Turné Farewell World Tour označují pořadatelé jako poslední, ale pravděpodobně se protáhne až do roku 2020. Osbourne podobně jako mnozí další umělci pořádají svá poslední turné opakovaně, naposledy hrál v Praze s kapelou Black Sabbath, k jejímž původním členům patří, loni v červnu.

Rocková legenda Ozzy Osbourne oslaví na turné 50. výročí své umělecké dráhy jako sólový umělec i jako zpěvák skupiny Black Sabbath, která byla založena v roce 1968.

Skupina z Birminghamu zaujala už svým prvním albem s názvem Black Sabbath z roku 1970 a hned následujícím albem Paranoid se dostala na výsluní světové rockové scény. Black Sabbath jsou držiteli prestižní hudební ceny Grammy a svými hity, jako jsou Iron Man či War Pigs se zařadili k zakladatelům heavy metalu.

V rámci turné bude Ozzy vystupovat po celém světě až do roku 2020. A přestože opět říká, že turné bude posledním, nevyloučil, že v budoucnosti vystoupí na vybraných koncertech. “Lidé se mě stále ptají, kdy že to půjdu do důchodu,” citují ho pořadatelé. “Tohle bude moje poslední světové turné, ale nemůžu říct, že ještě tu a tam nevystoupím.” Koncertní série začne v roce 2018 v Mexiku.

Hollywood Vampires hrají rockovou hudbu ve stylu 70. let a na jejich albu hostoval i Paul McCartney. Původně studiový projekt absolvoval v roce 2015 i několik koncertů, v rámci kterých se k hvězdné sestavě přidali i další slavní hudebníci, mezi nimiž nechyběl například Duff McKagan, Tom Morello, Perry Farrell nebo Marilyn Manson.

Na nadcházejícím turné by kapelu měli tvořit Tommy Henriksen (Alice Cooper, Warlock), Matt Sorum (Guns N‘ Roses, Velvet Revolver), Robert DeLeo (Stone Temple Pilots) a Bruce Witkin.

Hudba - další články

Doporučujeme