Nečekaná spolupráce. Rybičky 48 a Jelen vydávají společnou píseň Je lepší se opít

19. dubna 2024·Hudba·Redakce

Jelen a Rybičky 48

Po loňském vyprodaném koncertě v O2 areně se kapela Jelen vrátila se svými koncerty do komorního prostředí divadel. Jejich koncerty během prvního divadelního tour byly vyprodané a pro velký úspěch se přidává ještě listopadová podzimní část. A do toho vydávají i společnou píseň s kutnohorskou partou Rybičky 48.

Aktuálně se skupina Jelen připravuje na dva květnové koncerty v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií (7. a 8. května 2024 ). Zároveň kapela připomíná své loňské úspěšné album Všechno bude dobrý, a to videoklipem k písní Je lepší se opít, který zachycuje spolupráci na této písni s kolegy ze skupiny Rybičky 48. Režisér Jan Frýba zaznamenal atmosféru nahrávání s myšlenkou na krátký dokument. Nakonec se ukázalo, že materiál lze využít k sestříhání regulérního videoklipu.

„Tuhle písničku jsme napsali už před několika lety, dokonce i hráli na koncertech, ale když jsme se jí pokoušeli ve studiu zaznamenat, jako by tomu vždycky něco chybělo. Zároveň už jsme dlouho chtěli udělat společnou nahrávku s našimi kamarády, Rybičkami 48. Napadlo nás, že právě tahle píseň by třeba mohla být tím naším společným projektem,” vzpomíná Jindra Polák, frontman skupiny Jelen.

„Jakmile kluci dorazili do studia, zapojili nástroje a hrábli do strun, bylo jasné, že to je přesně to, co písničce chybělo: smršť rockabilly-punkové energie v kombinaci s jejich nasazením a smyslem pro humor. Bylo to rozhodně jedno z nejzábavnějších natáčení, jaké jsme kdy zažili a výsledkem je jedna z našich nejoblíbenějších nahrávek,” dodává. Skupina Jelen potvrdila – po deseti letech svojí existence –  své pevné a nezaměnitelné místo na české hudební scéně.

Hudba - další články

Doporučujeme