Dočká se Tereza H. svobody? Odsouzenou pašeračku možná pustí na kauci

9. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto Youtube / News Room

Tereza Hlůšková byla v Pákistánu odsouzena k osmi letům a osmi měsícům vězení za pašování devíti kilogramů heroinu. Češka však stále doufá, že se potvrdí její nevinna, na které od začátku trvá. Pákistánské vězení by však přece jenom mohla na pár měsíců opustit, a to do odvolacího řízení, které je naplánované na začátek září. Advokát české občanky podal totiž návrh na propuštění na kauci. Informoval o tom server Blesk.cz.

Třiadvacetiletá Češka si trest za pašování devíti kilogramů heroinu vyslechla na konci března. Ze soudní síně odešla v slzách, protože je stále přesvědčená, že je nevinná. Nespokojený ovšem odešel i žalobce, který se proti trestu odvolal a požaduje pro Terezu Hlůškovou doživotní trest s dolní hranicí sazby 25 let.

Odvolací řízení u vrchního soudu je naplánováno až na 4. září, což byl pro českou občanku další šok. Nyní jí však svitla malá naděje, že by mohla být do řízení venku na svobodě. “Tereza podala žádost o propuštění na kauci k láhaurskému vrchnímu soudu prostřednictvím svého právníka Asghara Dogera,” cituje server Blesk.cz pákistánského zpravodaje Aliho Aršáda. Ten rovněž potvrdil, že si Tereza Hlůšková přeje, aby mohla být do odvolacího řízení na svobodě.

To ovšem není nemožné, jak uvedl Aršád. Česká občanka by musela slíbit, že zaplatí stanovenou částku a do odvolacího řízení neopustí Pákistán. “Podle práva může po odsouzení soudem prvního stupně požádat o propuštění na kauci. Pokud soud její žádosti vyhoví, pak bude z vězení propuštěna,” vysvětlil zpravodaj. Dočká se Tereza Hlůšková alespoň částečné svobody?

Zprávy - další články

Doporučujeme