Doprava v Adršpachu kolabovala. Uzavřen byl i přechod Zdoňov

1. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Doprava do turisticky atraktivních skalních měst v Adršpachu a v Teplicích nad Metují na Náchodsku zkolabovala. Kvůli náporu polských turistů musela policie v 11:00 uzavřít vjezd do Česka přes hraniční přechod Zdoňov, který je od Adršpachu vzdálený asi pět kilometrů.

Ve 13:00 policie uzavřela i všechny vjezdy do Adršpachu a Teplic nad Metují. Zhruba v 15:00 se situace zlepšila a přechod Zdoňov byl opět průjezdný.

S opatrností se po 15:00 dalo projet i do Adršpachu a Teplic. “Policisté na místě situaci stále monitorují a návštěvníkům poskytují potřebné informace o dopravních komplikacích,” uvedl mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Na návštěvu pískovcových skalních měst se v dnešní sváteční den vydaly tisíce lidí. “Všechna parkoviště turisté zaplnili. Začali parkovat i podél silnic, a tím je ucpali. Případným zájemcům o návštěvu Adršpachu a Teplic doporučujeme zvolit si dnes odpoledne raději jiný cíl,” řekl ČTK Moravčík. Policie dopravu v Adršpachu a Teplicích kvůli náporu turistů regulovala i o minulém víkendu.

Zprávy - další články

Doporučujeme