Dopravu ráno komplikoval sníh a ledovka, na Vysočině je zavřená silnice

1. prosince 2017·Zprávy·Redakce

shutterstock

Dopravu v ČR komplikuje ráno na některých místech rozbředlý sníh, někde i ledovka. Kvůli ní je zavřená silnice II/353 mezi Daňkovicemi a Borovnicí na Žďársku. Ze stejného důvodu byla od čtvrtečního večera několik hodin neprůjezdná také silnice u Vápenné na Jesenicku, zjistila ČTK. Podle meteorologů bude dnes ojediněle slabě sněžit, zejména na horách. Večer se mohou místy tvořit náledí a zmrazky, teploty na horách spadnou několik stupňů pod nulu.

Na Vysočině udržovalo během noci silnice ve sjízdném stavu 110 sypačů. Komunikace mezi Daňkovicemi a Borovnicí je ale pokrytá ledovkou a zablokovaná vozidly. Měla by se uvolnit dopoledne. Silnice mezi Vápennou a Lipovými lázněmi na Jesenicku byla zprůjezdněna zhruba v 02:00.

Hlavně ve vyšších polohách, kde fouká silný vítr, mohou řidiči narazit i sněhové jazyky a závěje. Je to například případ Beskyd na Frýdecko-Místecku. Problémy jsou i ve Zlínském kraji. S kluzkou vozovkou musejí motoristé kvůli ledovce počítat například na silnici mezi Bojkovicemi a Rudimovem. Obtížně sjízdná je vozovka mezi Luhačovicemi a místní částí Kladná-Žilín, která zapadává sněhem. Kvůli sněhu je téměř neprůjezdná také silnice mezi Jestřabím a Štítnou nad Vláří.

Ve vyšších polohách Jesenicka přestalo sněžit až kolem půlnoci. “Nyní už nesněží, Na silnicích udržovaných chemicky leží zbytky sněhové kaše. Na inertních cestách leží sněhová vrstva s posypem,” řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic, která má na starosti údržbu vedlejších cest.

Na Orlickoústecku je v úsecích státních silnic Králíky – Jablonné nad Orlicí a Mlýnický Dvůr – Červená Voda omezená sjízdnost, kamiony by v těchto místech měly jet se sněžnými řetězy. Na Lanškrounsku silničáři varují před možným namrzáním vozovky. V Krušných horách, zejména na Mostecku a Chomutovsku leží na silnicích zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, silničáři proto nabádají k opatrnosti.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme