Dostane se Kramný ven z vězení? V září se rozhodne o obnově procesu

27. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Uplynulo již pět let ode dne, kdy v hotelu v egyptské Hurghadě přišly o život maminka Monika (†36) a školačka Klárka (†8) Kramné, stále však ohledně jejich smrti panují nejasnosti. Za vraždu obou dvou byl odsouzen jejich manžel a otec, ten teď však žádá o obnovu procesu. Zda mu soud vyhoví se dozví 11. září.

Na den přesně pět let od úmrtí Moniky a Klárky, tedy 30. července letošního roku, podal Petr Kramný (40) prostřednictvím své advokátky žádost o obnovu procesu. Nelíbí se mu totiž, že by si podle verdiktu z roku 2016 měl za dvojnásobnou vraždu odsedět 28 let. Zločin podle svých slov nespáchal.

Aby soud vyhověl jeho žádosti, měl by přitom mít nějaké pádné nové důkazy. Čím se chce hájit však zatím není jasné. Mnoho lidí přitom v jeho nevinu skutečně věří a odmítají názor soudu, že své blízké zavraždil s pomocí elektrického proudu. Do karet jim hraje i fakt, že proti Kramnému prakticky neexistují přímé důkazy.

Na jeho podporu vystupuje například spolek Šalamoun, který neustále poukazuje na teorii o otravě a tvrdí, že důkazy byly přítomné i ve zprávě egyptských patologů. Podle ní měly mít matka i holčička naprosto zničené žaludky jakousi jedovatou látkou. Podle české policie však má jít pouze o chybu v překladu, ke které došlo překládáním odborného textu do angličtiny a pak již jednou přeloženého dokumentu dále do češtiny.

Kramného osud je tak stále otevřený. Klíčové jednání, během kterého se rozhodne, zda-li se kontroverzní případ znovu otevře, se má u krajského soudu konat 11. září v 9 hodin ráno.

Zprávy - další články

Doporučujeme