Důvěra lidí v prezidenta v únoru mírně poklesla, ukazuje průzkum

5. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Důvěra lidí v prezidenta Miloše Zemana v únoru opět mírně mírně poklesla. Věřilo mu 50 procent lidí, což je o tři procentní body méně než v lednu a o pět méně než v prosinci. Vláda si udržela důvěru 44 procent lidí, což je stejný výsledek jako v předchozím měsíci. Vyplývá to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Nejlépe si mezi ústavními institucemi vedli jako již tradičně starostové a obecní zastupitelstva. Oběma věří shodně 63 procent dotázaných. Nejhůře dopadla Poslanecká sněmovna, která byla v únoru důvěryhodná pro 32 procent lidí. Je to o dva procentní body méně než počátkem roku. Poklesla i důvěra v Senát, kterému věřilo 35 procent. V lednu to bylo 38 procent.

Na krajské úrovni převažuje důvěra nad nedůvěrou,” Uvedlo CVVM. Krajským zastupitelstvům věří 45 procent lidí, hejtmanům 44 procent. Oproti lednu je to ale mírný pokles.

Se současnou politickou situací je teď 23 procent účastníků průzkumu spokojeno, 39 procent nespokojeno. Ve srovnání s lednem se spokojenost snížila o jeden procentní bod. Počátkem roku však podle CVVM byl výsledek nejlepší v celém desetiletí.

Průzkum se uskutečnil od 2. do 13. února a zúčastnilo se ho 1064 lidí starších 15 let.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme