“Emil Nádeníček” do Senátu? Oblíbený herec Oldřich Navrátil bude kandidovat za TOP 09

9. února 2018·Zprávy·Redakce

Oldřich Navrátil. Foto: ČTK

Herec Oldřich Navrátil bude na podzim v Třebíči kandidovat do Senátu za TOP 09. Serveru iDnes.cz to řekl předseda strany Jiří Pospíšil. Volby se letos uskuteční ve 27 senátních obvodech, TOP 09 by do nich mohla vyslat až osm kandidátů. Jedná také o vzájemné nebo společné podpoře některých uchazečů o senátorské křeslo s ODS, KDU-ČSL a STAN.

“Pan Navrátil je dlouholetý podporovatel TOP 09, má stejné hodnotové zakotvení jako naše strana, prozápadní směřování, obrana svobody a demokracie. Tyto hodnoty jsou ohroženy, proto se rozhodl kandidovat,” řekl serveru Pospíšil.

Pětašedesátiletý Navrátil se v Třebíči narodil, před šesti lety obdržel Cenu města Třebíče. Lidé ho znají z desítek českých filmů a seriálů. Hrál například roli Emila Nádeníčka ve filmových komediích o básnících režiséra Dušana Kleina. V nedávných prezidentských volbách Navrátil podpořil Pavla Fischera.

Kandidaturu do Senátu už oznámilo několik dalších známých osobností. Mezi nimi třeba neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer, který se o hlasy voličů bude ucházet v Praze. V současné době ještě jedná s politickými stranami o případné podpoře

Do voleb půjde i rektor Masarykovy univerzity v Brně Mikuláš Bek, kterého podpořili Starostové a nezávislí. Jedním z jeho soupeřů v souboji o křeslo po senátorce Elišce Wagnerové (Zelení) bude brněnský kadeřník Jan Špilar, kterého nominovala KDU-ČSL. Do Senátu bude chtít vstoupit také předseda lidovců Pavel Bělobrádek, který chce kandidovat na Náchodsku.

Strany ale kandidáty pro senátní volby teprve oslovují a jednají o možné spolupráci i s dalšími uskupeními. Například podle lidovců je tak předčasné říkat, jaká bude stranická strategie v celé republice nebo kdo všechno se bude o křesla v horní komoře ucházet.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme