Eurovize zná všechny finalisty, Lake Malawi vystoupí třetí

17. května 2019·Hudba·Barbora Pisingerová

Interpreti z dalších deseti zemí postoupili ze čtvrtečního druhého semifinále písňové soutěže Eurovize do sobotního finále, kde se utkají mimo jiné s českou indie-popovou kapelou Lake Malawi. Ta byla mezi desítkou zpěváků a skupin, kteří se kvalifikovali již v prvním úterním prvním semifinále. Lake Malawi přidělili organizátoři třetí vystoupení v pořadí finálového sobotního večera.

Ve čtvrtek do finále postoupili například zástupci Albánie, Severní Makedonie, Ruska, Švédska či Nizozemska, které portál Euronews označuje za favorita. Třinecká kapela, která Česko reprezentuje se skladbou Friend of a Friend, si podle svého frontmana Alberta Černého chce finálový večer hlavně užít.

Do sobotního telavivského finále jako vždy automaticky postoupili zástupci pěti zemí, které nejvíce přispívají do rozpočtu pořádající organizace, což jsou Británie, Francie, Německo, Itálie a Španělsko, a stát, kde se soutěž pořádá, tentokrát Izrael. Celkem tedy bude soutěžit 26 států. Vítěze budou volit televizní diváci a odborná porota. Podle pravidel ale nemohou diváci hlasovat pro zástupce své země.

Hudba - další články

Doporučujeme