Jsme v top 10! Eurovizi vyhrála Izraelka, Mikolas Josef je šestý

13. května 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

V roce 2018 nás na Eurovizi reprezentoval Mikolas Josef.

Letošní ročník mezinárodní hudební soutěže Eurovize je u konce a s ním i zápis do historie pro Českou republiku. Náš reprezentant se umístil na krásném 6. místě! Zlatou příčku obsadila Izraelka Netta.

Letošní finále Eurovize bylo pro české diváky obzvlášť napínavé. Mezi nejlepší desítku se totiž probojoval náš nadějný zpěvák Mikolas Josef s písní Lie to me. Na vítězství to sice nestačilo, obsadil ale krásné 6. místo. To je pro Čechy vůbec největší úspěch od roku 2007, kdy se Česká republika poprvé soutěže účastnila.

Vítězkou letošního ročníku se stala Izraelka Netta Barzilei, druhé místo získala Eleni Foureira z Kypru a třetí obsadil Cesár Sampson z Rakouska. Ten přitom všechny svým úspěchem překvapil, protože původně mezi největší favority vůbec nepatřil.

Zajímavé bylo také sledovat boj o první místo mezi Kypřankou a Izraelkou, které zvolily naprosto odlišné strategie. Zatímco kráska Eleni vsadila na svůj sex-appeal, korpulentní Netta zazářila s písní v duchu #MeToo.

“Země, která to zvládne obojí,” napsala uživatelka bruna na Twitter s fotografiemi loňských a letošních výsledků Eurovize. Zatímco loni Portugalsko vyhrálo, letos skončilo poslední.

Zprávy - další články

Doporučujeme