Exekutor žižkovské Kliniky byl napaden! Požádal o spolupráci policii

10. ledna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Soudí exekutor Ivo Luhan se od 10:00 pokouší vyklidit objekt žižkovské Kliniky, narazil však na odpor jejích příznivců, vyžádal si proto asistenci policie. Exekutorovi a jeho pracovníkům se nepodařilo dostat do budovy hlavním vchodem, proto odešli k zadnímu vchodu, kterým se do objektu dostali. Zaměstnanci exekutora nyní blokují příznivce Kliniky, kteří se snaží do domu vstoupit za nimi.

Sekuritka se vlamuje do budovy. Exekutor si k vyklizeni Kliniky najal soukromou bezpecnostni agenturu, jejiz clenove se v okoli Jeseniovy 60 pohybovali jiz od rana. Jedna se o lidi z prostredi fotbalovych chuliganu, je mozne ze mezi nimi jsou i nekteri, kteri pred tremi lety na Kliniku zautocili.

Zveřejnil(a) Autonomní sociální centrum Klinika dne Čtvrtek 10. ledna 2019

“Byl jsem napaden, proto si vyžádám asistenci policie,” prohlásil exekutor u zadního vchodu objektu.

Situace na místě je poměrně vyhrocená, ve dveřích se přetlačují mezi sebou pracovníci exekutora a příznivci Kliniky.

Aktivisté z Autonomního sociální centra Klinika mají podle soudního exekutora Ivo Luhana do čtvrtečních 11:30 opustit objekt v Jeseniově ulici v Praze 3, kterou vlastní Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC). Pokud tak neučiní, dopustí se minimálně přestupku a zakročí policie, prohlásil exekutor před budovou, kterou se pokouší vyklidit.

Zprávy - další články

Doporučujeme