Exmoderátor Top Gearu měl nehodu. Tohle zbylo z auta, které Richard Hammond řídil

10. června 2017·Zprávy·Redakce

Richard Hammond, Instagram

Moderátor někdejšího britského motoristického pořadu Top Gear Richard Hammond má za sebou vážnou automobilovou nehodu, která se stala v sobotu ve Švýcarsku při natáčení jednoho z jeho nových pořadů. Podle policie byl Hammond vrtulníkem přepraven do nemocnice, jeho stav ale není vážný.

Sedmačtyřicetiletý moderátor seděl za volantem elektrického speciálu a ze zatím nezjištěných důvodů havaroval. Při převozu do nemocnice byl při vědomí a hovořil se záchranáři. Prohlídka v nemocnici ukázala, že Hammond má zlomenou nohu. Vůz při nehodě zcela shořel.

Oblíbený průvodce motoristickými pořady vyvázl před deseti lety z mnohem nebezpečnější situace, když závodnímu vozu, v němž seděl, praskla pneumatika v rychlosti 463 kilometrů za hodinu. Hammond utrpěl vážná zranění mozku a v nemocnici strávil pět týdnů. Po zotavení se vrátil k natáčení dalších dílů pořadu Top Gear.

 

Motoristická revue se vysílala ve 200 zemích světa a sledovalo ji 350 milionů diváků. Televizi BBC, která ji vysílala, Hammond spolu s kolegy Jeremym Clarksonem a Jamesem Mayem opustil, když vedení předloni Clarksona vyhodilo po jeho incidentu s produkčním štábem.

Sobotní nehoda se stala při natáčení druhé řady seriálu The Grand Tour, v němž se znovu starý tým z Top Gear sešel.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme