Faltýnek připustil jednání s Kapschem i schůzky se zástupci ÚOHS

8. března 2019·Zprávy·Karolína Stránská

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek připustil v tiskovém prohlášení, že jednal se zástupci společnosti Kapsch a scházel i se zástupci antimonopolního úřadu. Uvedl, že jeho cílem bylo vypsání tendru, aby Česká republika nemusela řešit co dál s mýtem.

Faltýnek zdůraznil, že v minulém volebním období byl v dopravní koaliční radě, která se zabývala otázkou výběru mýtného. “Z tohoto důvodu je tedy zřejmé, že jsme se setkávali se všemi relevantními subjekty, ale i experty na otázku výběru poplatků za přepravu v rámci české dálniční sítě,” uvedl. Tyto schůzky považuje za legitimní. Podle něj se díky činnosti skupiny ušetřilo 1,5 miliardy korun.

Nový mýtný systém se satelitní technologií by měl být na dálnicích spuštěn letos 1. prosince, na silnicích první třídy od ledna 2020. Firma CzechToll zvítězila v tendru na nového provozovatele mýtného systému s nabídkou 10,75 miliardy korun za deset let provozu. Vystřídá současného správce mýta rakouskou firmu Kapsch, přičemž dosavadní mikrovlnnou technologii nahradí satelitní systém.

Zprávy - další články

Doporučujeme