Fenka se přidala k extrémnímu závodu a doběhla do cíle. Nyní hledá novou rodinu

5. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Dogtrekking, neboli běh na dlouhé tratě ve společnosti psa se mezi sportujícími chovateli stává stále větším trendem. Jeden takový závod s tratěmi v délce 40 až 90 km se nedávno odehrál na Osoblažsku. Všechny však překvapilo, když do cíle dorazilo více psů, než kolik jich stálo na startu. Čiperná fenka zesnulého majitele, která se k běžcům sama přidala, teď hledá domov.

Závod jménem Zde jsou lvi na Osoblažsku nabízel účastníkům několik tratí v rozmezí 40 až 90 kilometrů. Ty přitom nevedly jen po pěkném terénu, ale i po polních cestách nebo bažinách. Aby zvířecí i lidští účastníci dokázali dorazit do cíle, musí být ve skutečně dobré kondici.

O to větší překvapení způsobila fenka křížence, která se rozhodla k závodníkům přidat. “Se skupinkou shortařů přišla do kempu i malá černá fenka křížence. Prý se k nim přidala v Bohušově. Nešla odehnat a prostě došla do cíle. Naložila jsem ji do auta a odvezla zpátky. Jeden z mých skrytých talentů je talent detektivní, takže jsem docela rychle vypátrala majitele. Bohužel na hřbitově. Zemřel před dvěma měsíci. Jeho podnájemník se odstěhoval v pátek a fenka zůstala na ulici. Takže je dočasně u mě a kdyby ji někdo chtěl může si ji vzít,” uvedla jedna ze závodnic pro Bruntálský deník.

Majitel, který žil s fenkou v Bohušově, jí říkal Pinďa. Nálezkyně ji zatím pojmenovala Kinoe, což údajně v jednom africkém jazyce znamená “ta, co přišla z čistého nebe”. Fenka je prý hodná, přítulná a zcela nekonfliktní. Nálezkyně ji hodlá nechat vykastrovat, odčervit a podrobit dalším základním veterinárním úkonům. Poté bude pro zájemce volná k adopci.

Zprávy - další články

Doporučujeme