Ferjenčíkovi ujely ve Sněmovně nervy. Za použití vulgárního slova se omluvil

23. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Mikuláš Ferjenčík (Facebook)

Během schvalování pomalejšího růstu platů ústavních činitelů, které se konalo ve Sněmovně ve středu, se nechal atmosférou unést člen Pirátské strany Mikuláš Ferjenčík. Poslanec totiž použil vulgární výraz, za který se posléze omluvil.

Během středeční schůze Poslanecké sněmovny to vřelo. Poslanec Mikuláš Ferjenčík se při prosazování pomalejšího růstu platu ústavních činitelů, tedy i samotných poslanců, nechal unést natolik, že vyřkl velmi vulgární slovo, které ostatní politiky ve Sněmovně pohoršilo.

“”Když přijdu k nám do Choltic do hospody, tak chci, abych se tam mohl podívat štamgastům do očí a říct, že já nejsem taky takový zm*d, který si přidá 20 procent, když s tím mohl něco udělat,” řekl při svém projevu Ferjenčík, jenž narážel na skutečnost, že poslanci i s náhradami berou zhruba 95 tisíc měsíčně, což je podle jeho slov dost.

Omlouvám se za sprosté slovo. Každopádně to zdůvodnění je velice jednoduché,” omluvil se ještě během své řeči poslanec. Pro server Aktuálně.cz Ferjenčík zdůvodnil, proč mu ujely nervy. “Ujelo mi to, neudělal jsem to schválně. Nechal jsem se tou situací unést, protože některé argumenty kolegů mi přišly tak strašně nesmyslné, že mě to prostě lidsky vytočilo,” vysvětlil poslanec Pirátů s tím, že si přesto myslí, že někdy je potřeba věci pojmenovat pravými jmény.

Kritice se nevyhnul ani místopředseda Sněmovny, který schůzi vedl, rovněž poslanec Pirátů Vojtěch Pikal. Podle Miroslavy Němcové (ODS), někdejší předsedkyně dolní komory, měl svého kolegu napomenou za užití vulgárního slova, což neudělal. “Žádám vás, abyste se v případě, kdy nechcete jednat nestranně a chcete krýt své kolegy ze své vlastní strany, pro tuto část schůze nechal napříště vystřídat,” uvedla Němcová.

Oni Vojtu rádi kritizují. Omluvil jsem se ještě během projevu, takže bylo evidentní, že si jsem vědom, že bych to říkat neměl,” uvedl na obranu svého stranického kolegy Ferjenčík.

Zprávy - další články

Doporučujeme