Festival ve Varech letos nebude. Je o rok odložen

28. dubna 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se letos kvůli situaci kolem koronaviru neuskuteční. Organizátoři v úterý v tiskové zprávě uvedli, že plánovaný 55. ročník se bude konat až příští rok od 2. do 10. července.

Festival se měl letos konat od 3. do 11. července, pořadatelé ho chtěli původně přesunout na náhradní termín, nakonec se ale rozhodli ho kvůli mezinárodním dopadům koronavirové krize neuspořádat.

V původním termínu se ale uskuteční speciální verze tradiční přehlídky Vary ve vašem kině, která nabídne divákům kin po celé České republice snímky vybrané programovým oddělením festivalu. Současná vládní opatření počítají s tím, že od 8. června by se mohla otevřít kina pro omezený počet diváků.

“Vzhledem k tomu, že situace se neustále vyvíjí, nařízení vlády ohledně konání kulturních akcí budou průběžně aktualizována a je těžké je predikovat,” uvedli pořadatelé ke zrušení letošního ročníku.

Pořádání festivalu i v jiném termínu či rozsahu by s sebou podle nich stále neslo zdravotní rizika a omezení, která by bylo z organizačního hlediska velmi těžké zajistit.

Zprávy - další články

Doporučujeme