Fotbalisté se chystají na Turecko, Vrba udělá až tři změny v sestavě

19. června 2016·Zprávy·Redakce

Čeští fotbalisté se už naplno chystají na poslední zápas základní skupiny mistrovství Evropy proti Turecku. Dnes před polednem absolvovali v Tours trénink a v pondělí po obědě se přesunou do dějiště utkání v Lens.

S týmem už netrénuje kapitán Tomáš Rosický, který kvůli zranění stehenního svalu v závěru souboje s Chorvatskem na turnaji dohrál. I proto trenér Pavel Vrba plánuje na Turecko pozměnit základní sestavu. “Nejen kvůli zranění Tomáše, ale i kvůli některým výkonům v zápase s Chorvatskem. Plánuji udělat tři až čtyři změny. Šanci dostanou někteří hráči, kteří na ni čekají. Dáme více hráčů do útočné fáze,” prozradil Vrba.

Češi mají po prohře se Španělskem 0:1 a remíze 2:2 s Chorvatskem jeden bod a s Tureckem potřebují zvítězit. Se čtyřmi body by měli velkou šanci postoupit jako jeden ze čtyř nejlepších týmů na třetích místech, navíc mohou v případě výhry Španělska nad Chorvaty skončit i druzí. Turci jsou zatím bez bodu a naposledy prohráli se Španěly vysoko 0:3.

Pokud by došlo k rovnosti v bodech i ve skóre, mohlo by o postupu rozhodovat i pomocné kritérium fair play. “Myslím, že asi jsme trošku víc v psychické pohodě než Turci, kteří dvakrát prohráli. Na druhou stranu, kdo vyhraje, má docela velkou šanci na postup. Bod nebude asi stačit, takže není třeba spekulovat a kalkulovat,” uvedl obránce David Limberský.

FOTBAL: Rosického prokletí pokračuje – na ME pro zranění dohrál!

FOTBAL: Chorvaté vedli o dvě branky, ale nároďák penaltou v poslední minutě vydřel remízu!

Tipujte v naší tipovačce a vyhrávejte ceny! 

Zprávy - další články

Doporučujeme