FOTO: Hrubá chyba rozhodčích! Odpískali osfajd, který nikdo jiný na světě nevidí

12. září 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (TVCOM.cz)

V jihočeském krajském přeboru se fotbaloví sudí dopustili tak hrubé chyby, že se jim směje nejen fotbalový svět. Asistent hlavního arbitra totiž odmával ofsajd, který bude před komisí rozhodčích obhajovat velmi těžko.

V neděli 9. září se odehrálo fotbalové derby mezi TJ Osek a SK Otava Katovice, které nakonec skončilo remízou 1:1. Důležitější než výsledek je ovšem výkon rozhodčích, kteří se dopustili fatální chyby, která se nevidí ani v okresních přeborech.

Běžela 53. minuta zápasu, když hráč hostujících Katovic hrajících v modrých dresech pár metrů před půlicí čarou přihrál dopředu svému spoluhráči, jenž se nacházel zhruba tři metry před domácími obránci. V normálním světě by hra pokračovala dále, ale asistent rozhodčího se rozhodl odmávat ofsajd. Neuvěřitelné!

Zdroj: Reprofoto (TVCOM.cz)

Situaci měl asistent jako na talíři, přesto se dopustil takovéto hrubé chyby. Šéf sudích, bývalý ligový rozhodčí Milan Makovička, chybu svých podřízených připustil, nicméně šokoval tvrzením, že se jednalo o centimetry. “Ano, asistent to netrefil. Byla to drobná chyba. Vidí to totiž v rychlosti a fotografie z toho okamžiku situaci zkresluje. Podle nás nešlo o metry, ale o nějakých dvacet třicet centimetrů,” uvedl pro Blesk Makovička.

Podle záznamu jde však vidět, že v momentě přihrávky se hráč, na kterého směřoval balon, skutečně nacházel zhruba tři metry před domácími obránci. Šéf katovického fotbalového oddílu však s chladnou hlavou považuje celkový výkon sudích za adekvátní. “V prvé řadě považuji za důležité uvést, že nenamítáme nic proti celkovému výkonu rozhodčích. Derby bylo správně vyhecované, rozhodčí to neměli lehké a myslím, že z celkového pohledu obstáli,” uvedl na klubovém facebooku Tomáš Hajdušek.

Zábava - další články

Doporučujeme