FOTO: Muži bojují za přebalovací pulty na pánských toaletách! Musí přebalovat v dřepu

22. února 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram

V minulosti byla péče o děti skoro výhradně údělem žen, čím dál víc otců se však do výchovy zapojuje rovným dílem. Bohužel ale občas naráží na nečekané překážky, které jim otcovství zbytečně komplikují. Jednou z nich je například nedostatek přebalovacích pultů na mužských toaletách, v důsledku čehož musí často své děti přebalovat v kleče nebo na zemi. 

Na řadě veřejných míst najdeme přebalovací pulty pro rodiče s dětmi pouze na toaletách pro ženy. Stále více otců však k výchově svých dětí přistupuje zodpovědně a stará se o ně rovným dílem. Absence pultíků na mužských toaletách jim proto pořádně znepříjemňuje život.

Čím dál více podniků a veřejných budov naštěstí následuje pozitivní trend a otcům s dětmi vychází vstříc. Některé budovy například nabízejí speciální místnosti pro přebalování vedle klasických toalet, kam mohou vcházet muži i ženy. Jiná místa přidávají pulty na přebalování přímo do místnosti s mužskými toaletami.

A tatínkové po celém světě tato místa náležitě oceňují. Stále jich je však bohužel pouze menšina. To má změnit hnutí #squatForChange. Slovní hříčka se dá vyložit jako “dřep pro změnu” a nebo jako “dřep kvůli přebalování”. S tímto hashtagem sdílejí otcové své snímky jak z míst, kde museli dřepět, tak i z těch, kde naopak našli pultíky.

Tímto způsobem si dávají vzájemně vědět, co mohou na různých místech v případě potřeby čekat, a zároveň tím na sociálních sítích upozorňují na rostoucí počet otců, kteří se den co den potýkají se zbytečnými problémy.

Zábava - další články

Doporučujeme