FOTO: Neznáte ho? Muž nabídl dívce ochranu, pak se ji sám pokusil znásilnit

2. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Policisté žádají o pomoc veřejnost při pátrání po muži, který se 18. května přibližně ve čtvrt na dvě ráno pokusil znásilnit v Praze mladou dívku a ještě jí ukradl kabelku. K napadení došlo poblíž ulice Francouzská.

Když se šestavacetiletá dívka v noci vracela do svého bydliště, cestou si ještě došla do večerky nakoupit. Po východu z obchodu ji oslovil neznámý asi padesátiletý muž a nabídl jí bezpečný doprovod domů, aby ji nikdo nepřepadl. Muž na ženu působil seriózně a důvěryhodně, navíc byla vděčná, že nemusí jít v tak pozdní hodinu domů sama, a tak jeho nabídku přijala.

Všechno se ovšem změnilo, když odemykala vchodové dveře. Muž ji na dveře natlačil, začal ji osahávat a sám se ji pokusil znásilnit. Dívka se vší silou bránila. Než muž konečně utekl, ještě jí ale stihl z ramene strhnout kabelku. Z ukradené platební karty později zaplatil několik drobných nákupů.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že na mladou ženu útočník dokonce několik minut před večerkou čekal. Policie při pátrání po muži prosí o pomoc veřejnost. Pokud ho znáte nebo máte jakékoli informace, neváhejte se obrátit na bezplatnou linku 158.

Zprávy - další články

Doporučujeme