FOTO: Policie řeší smrt 10letého chlapce. Mučili ho rodiče, protože byl gay?

29. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Policie v kalifornském Lancasteru se zabývá smrtí 10letého chlapce, který si měl podle její matky rozbít hlavu. Vyšetřování však naznačuje, že za úmrtím chlapce stojí jeho vlastní rodiče, kteří ho dle předpokladů policie i několikrát týrali.

Sociální pracovníci sledovali rodinu už delší dobu, a to na popud chlapcovy tety Marion Barron. Dle jejích slov byl synovec Anthony Avalos několikrát mučený. “Řekl nám, že ho zamkli a neměl dovoleno použít koupelnu,” uvedla Barron pro zpravodajský kanál CBS. Anthonyho teta si všimla, že s chlapcem není něco v pořádku. Na těle mu našla několik škrábanců a když se zeptala, odkud je má, tak jí chlapec odpověděl, že mu to udělal matčin přítel. Marie Barron proto neváhala a na jeho matku s přítelem zavolala sociálku.

Že byl chlapec zneužívaný a týraný naznačuje i policejní vyšetřování. Desetiletý Anthony měl sice poraněnou hlavu, jak tvrdila jeho matka, nicméně je pravděpodobné, že to neměl z náhodného pádu. Na chlapcově těle totiž byly i spálená místa, která vypadala, jako kdyby si o něj někdo típal cigarety. Anthony měl na sobě i několik modřin. Policisté také zkoumají, zda nebylo týráno dalších sedm dětí ve věku od 11 měsíců do 12 let, které tam žily nebo byly v kontaktu s matkou a jejím přítelem.

Nejvíce znepokojující skutečností na případu je, že se chlapec matce přiznal, že se mu líbí holky i kluci. Podle zpráv to měl své matce říct pár týdnů před svou smrtí. Zástupce ředitele vládní organizace věnující se rodinným záležitostem a ochraně dětí, Brandon Nichols, uvedl, že úřad bude zkoumat, zda motivem mohla být případná homofobie ze strany jeho matky a jejího přítele.

Byla jsem zlomená, že jsem pro něj neudělala více,” dává si za vinu smrt Anthonyho jeho teta. Oba podezřelí jsou v současné době vyslýcháni policií.

Zprávy - další články

Doporučujeme