Frolík před zápasem o bronz: Vše se bude odvíjet od obrany

26. května 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Utkání skupiny B mistrovství světa v hokeji: Česká republika – Itálie, 17. května 2019 v Bratislavě. Zleva Jan Kovář z ČR, Anthony Bardaro z Itálie a Michal Moravčík z ČR.—From left JAN KOVAR of Czech Republic, ANTHONY BARDARO of Italy and Czech MICHAL MORAVCIK in action during the Ice Hockey World Championships group B match between Czech Republic and Italy in Bratislava, Slovakia, May 17, 2019. (CTK Photo/Vit Simanek)

Podle útočníka Michaela Frolíka bude před dnešním utkáním o bronz na mistrovství světa s Ruskem důležité, aby se čeští hokejisté poučili ze vzájemného utkání ve skupině a především dobře bránili. Návodem by mohla být hra Finů, jimž se podařilo sbornou v boji o finále dokonale zaskočit

“Všechno se bude odvíjet od defenzívy. Víme, jak jsou šikovní a nepříjemní v šancích, jež si vytvoří. Musíme dobře bránit. Vyzkoušeli jsme si to ve skupině a ten zápas se nám úplně nepovedl,” připomněl Frolík porážku 0:3. “Ještě koukneme na video, snad se poučíme,” dodal Frolík.

Základem pro zápas o bronz je vždy co nejrychlejší nalezení motivace po semifinálovém zklamání. “Musíme Kanadu rychle hodit za hlavu a jít se dobře vyspat. Bolí to a je to nepříjemné. Finále nám furt uniká, nemůžeme se tam dostat. Ale musíme si věřit. Věřit, že šance je a můžeme vyhrát. Čeká nás těžký soupeř, nebude to jednoduché, ale musíme vědět, že ta medaile tam ještě je a my ji chceme zkusit získat,” prohlásil Frolík.

Český tým hrál sobotní semifinále až večer. “Rusáci asi mají pár hodin navíc si nějak odpočinout. Asi se jim bude líp spát než nám. Pro oba týmy to ale bude podobné. Také oni hráli těžký zápas. Doufejme, že na porážku rychle zapomeneme a odehrajeme lepší zápas,” přál si útočník Calgary.

Zápasy se sbornou vyznívaly v poslední době pro soupeře. “Porazili nás už v Brně, teď tady na šampionátu taky. Určitě je to těžký soupeř. Všichni víme, jaké mají v týmu hvězdy. Uvidíme, jakou trenéři vymyslí taktiku, ale základem je dobrá obrana. Stejně dobře bránit jako Finové, jinak neuspějete. Uhráli to s nulou, a to není jednoduché,” ocenil Frolík.

Prohra 1:5 s Kanadou hodně bolela. Poražení Češi cítili, že výsledek není s ohledem na průběh zápasu tak úplně vypovídající. “Je to nepříjemné. Já si to finále ještě nezahrál, je to škoda. Viděli jsme, že je Kanada hratelná, ale odskočili nám několika góly a zápas byl rozhodnutý. Těžko se to pak ke konci dohrává. Ted to není jednoduché, ale musíme na to rychle zapomenout,” nabádal Frolík.

Vyzdvihl výkon strážce kanadské branky Matta Murrayho. “Šance jsme si vypracovali, ale oni mají výborného gólmana, slušně to pochytal. Asi jsme moc nechodili do branky a neclonili, nebyl tam důraz. Když dáte jen jeden gól – navíc až na konci – těžko se vyhrává. Pět jsme jich dostali, to je taky moc. Ten zápas nám moc nevyšel. Ale pořád je o co hrát. Musíme zapomenout,” uvedl Frolík.

Českému týmu nebyla nic platná ani střelecká převaha, na střely na branku vyhrál 41:30. “Asi rozhodlo, že Kanaďani dali první gól. Tím se uklidnili. A pak samozřejmě vstup do druhé třetiny, kdy dali další gól, což je zase nakoplo. Snažili jsme se je rozhodit, proházet lajny a něco změnit. Šance jsme si vytvořili, ale jejich gólman chytal výborně. My už je pak jen naháněli, ale oni kontrolovali hru a hráli, co potřebovali,” připustil Frolík

Zprávy - další články

Doporučujeme