Harry Potter se vrací! Na podzim vyjdou dvě nové knihy z kouzelnického světa

13. září 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Září je skoro za námi a vám opět nepřišel dopis z Bradavic. Několik let jste si namlouvali, že se určitě ztratil během bitvy o Bradavice, ale žádná obálka na obzoru. Je na čase si přiznat, že jste skutečně mudlové.

Možná vám tuto nepříjemnou skutečnosti zpříjemní fakt, že se 20. října do obchodů dostanou dvě nové knížky z kouzelnického světa.

Než se začnete zbytečně radovat, nejedná se o pokračování veleúspěšné ságy o Potterovi a jeho kamarádech. Tituly knihy budou ovšem i tak pravým fanouškům povědomé. Vydavatelství Bloomsbury oznámilo, že knihy vydá ve spojení s výstavou „Historie kouzel“, která oslavuje 20. výročí vydání série.

První kniha Harry Potter: Historie kouzelnictví – průvodce výstavou by měla blíže popsat předměty, které se na Bradavicích vyučují. Druhá kniha Harry Potter: Cesta napříč historií kouzelnictví se bude zabývat alchymií a starobylou magií. Historie kouzelnictví? Ano, podobnou učebnici byli nuceni číst i samotní Harry s Ronem.

V publikacích, za nimiž stojí Britská knihovna, se můžete těšit na dosud nezveřejněné náčrtky a rukopisy J. K. Rowlingové a ilustrace od Jima Kaye, který ságu ilustroval. Informoval o tom deník New York Times.

Nejedná se o první populárně naučné průvodce, které sérii sedmi knih popisujících osudy Harryho Pottera doplnily. J. K. Rowlingová už dříve vydala tituly, v nichž přibližovala historii famfrpálu či tvory z knížek a filmů.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme