Heidi Janků: Tomášek byl po příletu domů bledý a nemluvil

27. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Archiv Frekvence 1, Policie ČR

Případ kolem malého Tomáška (4) z rodiny Heidi Janků působí jako z nějakého napínavého filmu. Více než 100 dní pátral po dítěti Interpol, než byl v doprovodu strýce konečně nalezen na mezinárodním letišti v Jakartě. Tam měl český chlapec strávit poslední rok. Jeho prateta, moderátorka Heidi Janků, navíc nyní přiznala, že dítě nebylo v dobrém stavu. Vyšetřování případu stále běží.

“Bylo to strašné období. Přicházely chvíle, kdy jsme to chtěli vzdát. Jen málokdo si dokáže představit tu bezmoc, když přemýšlíte nad tím, jestli je vůbec naživu,”uvedla Heidi Janků v rozhovoru pro deník Blesk.

Po malém Tomáškovi pátrala policie a Interpol oficiálně od 29. června. Až 7. října se však dítě podařilo vypátrat, když na letišti v Jakartě v Indonésii zadrželi jeho strýce z matčiny strany. Bratr chlapcovy matky Renaty F. (38) měl mít tehdy s dítětem v plánu utéct do další země.

„Dnes už se vrací zpět do života. Ale když se vrátil, tak neuměl mluvit, míchal čestinu s balijštinou,”uvedla Janků. Tomášek měl v Indonésii strávit zhruba rok, velmi dlouho přitom nebyl v žádném kontaktu se svým otcem.

„Nevím, co se tam s ním dělo. Ale podle toho, jak byl bledý, když se vrátil, usuzuji, že moc venku na sluníčku tam nepobyl…“ myslí si moderátorka.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme