Hejnová chce v Pekingu obhájit zlato! “Vím, že na to mám”, tvrdí

25. srpna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Je jasně naší největší medailovou nadějí na mistrovství světa a Zuzana Hejnová to ví. Až ve středu ve 14:10 našeho času vyběhne v Ptačím hnízdě do finále závodu na 400 metrů překážek, bude mít v hlavě jasno: "Chci zlato!"

Obhájkyně titulu se po roce vleklých zdravotních problémů, po roce psychického zoufání, vrátila na piedestal. A v Pekingu ho může pozlatit.

Když slavila bronz před třemi lety na olympiádě v Londýně, její kariéra stoupala strmě vzhůru. Před dvěma lety v Moskvě po zisku titulu si myslela, že může útočit na světový rekord. Jenže přišla tvrdá realita. Zlomená noha, bolavá pata a rok kariéry zmizel jako pára nad hrncem. “Bylo to hrozně náročné. Byla jsem úplně na vrcholu a spadla prakticky na dno,” vzpomínala v Pekingu.

Nyní je ale zpět. V místě, kde před sedmi lety na olympiádě skončila ve svém prvním velkém finále kariéry sedmá. A v cestě za druhým velkým triumfem kariéry jí bude stát sedm soupeřek, reálně v boji o medaile budou tři.

Rádio Frekvence 1 pro vás i další den mistrovství světa v Pekingu bude ve zpravodajských relacích a také na webu sledovat!

Zprávy - další články

Doporučujeme