Hejnová ovládla Diamantovou ligu v Birminghamu v letošním maximu

20. srpna 2017·Zprávy·Redakce

Zuzana Hejnová vyhrála na mítinku atletické Diamantové ligy v Birminghamu běh na 400 metrů překážek ve svém nejlepším letošním čase 54,18 sekundy. O dvě setiny porazila v závěrečných metrech americkou vicemistryni světa z Londýna a jedničku letošních tabulek Dalilah Muhammadovou.

O stejný časový rozdíl Hejnová vylepšila své letošní maximum z finále světového šampionátu, kde před deseti dny obsadila čtvrté místo a nevyšel jí útok na třetí titul za sebou.

Česká atletka navázala na měsíc staré prvenství z Rabatu a se ziskem 25 bodů ze čtyř mítinků postoupila z prvního místa do finále Diamantové ligy, které překážkářky absolvují ve čtvrtek v Curychu.

Nejrychlejší překážkářka sezony Muhammadová, která se na červnovém mistrovství USA v Sacramentu blýskla časem 52,64, stejně jako na šampionátu v Londýně nepotvrdila roli hlavní favoritky. Nicméně jako poslední se dostala mezi finalistky Diamantové ligy a na curyšské Weltklasse bude s Hejnovou bojovat o prémii 50.000 dolarů (1,1 milionu korun).

V Birminghamu se představí ještě koulař Tomáš Staněk, který stejně jako Hejnová skončil na mistrovství světa těsně pod stupni vítězů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme