HOKEJ: V kabině bylo ticho. Nehrajeme žádný světový hokej, přiznávají Češi

20. září 2016·Zprávy·Redakce

Po vysoké porážce s Kanadou musela česká hokejová reprezentace ve druhém utkání na Světovém poháru porazit Výběr Evropy. Prohrála ale v prodloužení 2:3 a do semifinále s největší pravděpodobností nepostoupí.

Po debaklu s Kanadou 0:6 dokázali Češi dvakrát proti celku složenému z hráčů ze Slovenska, Německa, Švýcarska, a dalších zemí dvakrát dohnat ztrátu, ale kýžený obrat nepřišel. “Posledních deset minut jsme hráli dobře, škoda že tam nepadl gól. Zklamání je veliké. Tady ten zápas jsme mohli urvat. Máme jeden bod ze dvou zápasů, což je zklamání,” řekl novinářům útočník Jakub Voráček, který gólem ve 34. minutě vyrovnal na 1:1.

Výběr Evropy přestřílel Čechy 41:30 a nebýt skvělého výkonu brankáře Petra Mrázka, mohli jsme dopadnout mnohem hůře.  “Musíme si přiznat, že Evropa byla lepší. Petr Mrázek nás zachránil, my nehráli žádný světový hokej. Bylo to těžkopádné, nemohli jsme se dostat z pásma, neudrželi jsme se na puku. Nehráli jsme dobře a disciplína nebyla dobrá, nechali jsme se strašně moc vylučovat. My jsme nehráli hokej, na který máme,” přiznal obránce Zbyněk Michálek.

“Porážky nikdo z nás nemá rád, ať je to v NHL, nebo na Světovém poháru. Chvíli bylo ticho. Ale musíme se zvednout a jít dál,” řekl Mrázek směrem k pátečnímu zápasu s USA. “Musíme vyhrát, nepojedeme přeci domů s bodem. To není přátelák, to je Světový pohár, musíme hrát na tisíc procent,” tvrdí Voráček. “Všichni kluci jsou profíci a budeme hrát na tisíc procent,” ujistil i trenér Josef Jandač. K udržení naděje na postup ale Češi zároveň potřebují, aby Kanada nebodovala v duelech s USA a s Evropou. 

Zprávy - další články

Doporučujeme