Horáček nabídl Drahošovi své reklamní plochy a kontaktní centrum

15. ledna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Michal Horáček ve volebním štábu. Foto: Michal Souček

Neúspěšný kandidát Michal Horáček nabízí svému úspěšnějšímu protikandidátovi Jiřímu Drahošovi do boje proti současnému prezidentovi Miloši Zemanovi velké reklamní plochy, internetovou kampaň nebo kontaktní centrum. Zároveň vyzval své dobrovolníky, aby Drahoše podpořili. ČTK to dnes řekl Horáčkův mluvčí Jiří Táborský. Pomoc nabídli i další kandidáti, čekají na Drahošovy požadavky. Marek Hilšer nabízí pomoc na sociálních sítích, je připraven se zúčastnit i třeba setkání s voliči.

Horáček zároveň vyzval síť svých asi 3000 podporovatelů, aby pomohli Drahošovi třeba s roznášením letáků nebo s přelepením reklam. Drahošův tým také může využít kontaktní centrum ve Vyšehradské ulici v Praze. Horáček na twitteru uvedl, že věří tomu, že tato pomoc Drahošovi pomůže Zemana porazit.

Hilšer ČTK řekl, že Drahošovi už nabídl, že mu rád pomůže. Způsob podpory podle něj záleží na požadavcích Drahošova týmu. Poznamenal, že sám za sebe může napsat třeba svým podporovatelům na sociálních sítích. Podpořit Drahoše je připraven jakýmkoli způsobem, pokud nebude odporovat jeho přesvědčení. Je připraven s ním třeba někam osobně jet nebo se jinak angažovat. “Podporu mu vyjadřuji, protože si myslím, že je důležité, aby v této zemi proběhla změna v prezidentském úřadu. Pan Drahoš ji pro mě reprezentuje,” dodal Hilšer.

Horáček s Hilšerem přijeli v sobotu ještě během sčítání hlasů podpořit Drahoše přímo do jeho volebního štábu. Podporu mu vyjádřil i Pavel Fischer, Mirek Topolánek a Vratislav Kulhánek. Kulhánkův mluvčí Vladimír Šulc ČTK řekl, že i bývalý šéf mladoboleslavské automobilky chtěl Drahošovi osobně v sobotu podporu vyjádřit. Protože byl ale se svým štábem mimo Prahu, nestihl to před zahájením večerní televizní debaty. Kuhlánek se podle něj chce s Drahošem spojit. “Co budeme moct udělat, to samozřejmě poskytneme,” poznamenal Šulc.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme