Hra na schovávanou skončila smrtí tříletého chlapce

20. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

V nemocnici v polském městě Slupsk zemřel tříletý chlapec, který se při hře na schovávanou zavřel do pračky a nedokázal se dostat ven. Našel jej až otec, který se jej pokoušel vzkřísit a přivolal záchranku. Lékaři bojovali o chlapcův život několik hodin, ale neúspěšně. Oznámily to místní úřady. "Bohužel, v noci dítě zemřelo v nemocnici," citoval list Gazeta Wyborcza prokurátora Piotra Nierebińského, který případ vyšetřuje.

Přesná příčina smrti, ani okolnosti neštěstí ještě nebyly oficiálně stanoveny. “Můžeme předpokládat nedostatek kyslíku, ale až pitva určí příčinu smrti,” řekl prokurátor. “Zatím vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu,” dodal.

Rodiče chlapce při výslechu vzhledem ke svému psychickému stavu moc neřekli. Nedokázali ani odhadnout, jak dlouho byl chlapec v bubnu pračky. Byli sice tou dobou doma, ale po obědě si zdřímli, zatímco si děti hrály.

Až když si všimli chlapcovy nepřítomnosti, začali jej hledat, uvedla agentura PAP, podle níž prokurátor nepotvrdil dohady médií, že chlapce do pračky zavřela jeho pětiletá sestra. Podle televize TVN 24 právě dívka upozornila rodiče, že nemůže bratra nikde najít.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme