Hrůzný případ! Učitelka vláčela po zemi 9letého chlapce s autismem

10. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Angel Nelson/facebook

Učitelka z amerického státu Kentucky čelí obvinění z napadení. Na záběrech z bezpečnostní kamery ve škole je totiž vidět, jak po chodbě vláčí žáka. Devítiletý chlapec však trpí autismem. Jeho matka proto pedagožku zažalovala.

Matka chlapce, Angel Nelson, video z bezpečnostní kamery zveřejnila na své facebookové stránce. Na záběrech jde vidět, že učitelka chodbou vláčí devítiletého žáka po podlaze. Párkrát se jej zeptala, jestli hodlá vstát, načež jí chlapec odpověděl, že ne. Proto ve vláčení pokračovala.

Jistě, mohlo se jednat o vzteklé dítě, které pouze zkoušelo učitelčinu trpělivost, ale v tomto případě tomu tak nebylo. Učitelka Trina Abrams totiž neměla trpělivost s žákem, který trpí autismem.

Případem se začala zabývat policie, která nakonec pedagožku obvinila z napadení čtvrtého stupně na osobě mladší dvanácti let, které je definované tak, že pachatel úmyslné páchá násilí na druhé osobě nebo si je vědom toho, že jeho počínání může druhou osobu zranit. Trina Adams však u soudu uvedla, že se cítí nevinná.

Chlapcova maminka NBC NEWS pověděla, že jejímu synovi byl diagnostikován autismus, úzkosti, deprese, porucha pozornosti s hyperaktivitou a posttraumatická stresová porucha. “Když pošlete své dítě do školy, tak chcete, aby bylo v bezpečí,” uvedla Angel Nelson. “Učitelka je ta poslední, koho byste se měli bát,” dodala.

Trina Abrams byla ze školy propuštěna a podle soudce smí pracovat ve školním prostředí pouze za přítomnosti dozoru.

Zprávy - další články

Doporučujeme