Hyenismus! Vandalové ničí hrob zavražděné přítelkyně Jána Kuciaka

2. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Martina Kušnírová – Facebook

Vandalové na Slovensku se zřejmě před ničím nezastaví a je jim všechno lhostejné. Zaměřili se totiž na hrob Moniky Kušnírové (†27), přítelkyně investigativního novináře Jána Kuciaka, jenž byl spolu s ní zavražděný v jejich domě.

Maminka Martiny je z toho velmi nešťastná. “Zneuctívají hrob mé dcery. Už ukradli nejméně pět nádob. Naposledy se to stalo při mém návratu z hudebního festivalu Pohoda, kde mi prezident Andrej Kiska věnoval květiny,” prozradila Zlatica Kušnírová slovenskému deníku Nový čas. “Odnesla jsem je na Martinin hrob. Když jsem přišla druhý den, květiny byly pohozené na zemi a nádoba byla pryč,” posteskla si.

Je navíc přesvědčená, že se jedná o záměr zneuctít hrob její dcery. “Kdyby se to stalo jednou, neřeknu, ale krádeže se opakují pravidelně. Už jsem dala i vzkaz na obchod v centru obce, aby to nedělali. I ten po třech dnech někdo strhl,” uvedla s tím, že vyšlo najevo, že vzkaz strhl opilý soused.

Aby toho nebylo málo, chodí Kušnírové dopisy, ve kterých jí lidé vyčítají, že jí někdo podsouvá, co má na veřejnosti říkat a že vydělává na smrti své dcery. “Chtěla bych vzkázat všem, co tvrdí tyto věci, že to, co říkám, mám ze své hlavy a ani v duchu by mě nenapadlo na tom vydělávat. Jde mi jen o spravedlnost. Kdo má zájem si to se mnou vyříkat, může se ozvat a v klidu mu to vysvětlím,” zdůraznila matka zavražděné Martiny.

Zprávy - další články

Doporučujeme