IKEA začala vykupovat použitý nábytek, se slevou ho prodá dál. Jak služba funguje?

2. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Nábytkářský řetězec IKEA od začátku listopadu spustil ve všech svých obchodních domech službu Druhý život nábytku, která umožňuje zákazníkům prodat použitý, resp. nevyužitý a nepotřebný nábytek uvedené značky. Dosud byla tato služba v pilotním režimu dostupná jen v prodejně na pražském Zličíně. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Díky velkému zájmu zákazníků se rozšíří i do dalších obchodních domů a budou ji moci využít zákazníci také v Praze na Černém Mostě, Brně i Ostravě. Za devět měsíců fungování se díky projektu prodalo 1200 výrobků v celkové hodnotě přes 1,1 milionu korun. V průměru čeká nábytek na nového majitele 1,5 dne.

Cílem projektu je i minimalizace odpadu. “Ze všech nabídek, které nám přijdou, nepřijmeme zhruba 30 procent. Důvodem může být to, že se nejedná o nábytek IKEA, nepatří mezi vykupovaný nábytek nebo už je neprodejný,” uvedl vedoucí oddělení Recovery v IKEA Praha-Zličín Jan Král.

Zákazníci mohou nabídnout svůj nevyužívaný nábytek na webu druhyzivotnabytku.cz, kam nahrají fotografie, popis produktu a požadovanou cenu. Za stejnou cenu se potom nábytek nabízí v koutku se zlevněným zbožím. Zákazník následně dostane slevovou kartu a o samotný prodej se postará obchodní dům.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme